Financiranje defibrilatorjev po Sloveniji

Z vami rešujemo življenja!

( VSEBINO PRIPRAVI ERIK)

Srčni zastoj predstavlja motnjo srčnega ritma, zaradi katere srce ni zmožno iztisa krvi iz prekata v aorto in pljučno arterijo. Srce v ponovno usklajeno delovanje postavimo z električnim udarcem velike moči. To nam omogoči avtomatski eksterni defibrilator (AED).

Moderni javno dostopni defibrilatorji so zasnovani tako, da jih lahko uporabi vsak – tudi človek brez posebnega medicinskega znanja.

Defibrilator uporabimo v vsakem primeru, ko je oseba neodzivna in ne diha! V kolikor bo defibrilator presodil, da defibrilacija ni potrebna, električnega šoka ne bo izvedel. Tako ni bojazni, da bi poškodovali ponesrečenca. Moderni defibrilatorji nadzirajo tudi pravilno izvedbo temeljnih postopkov oživljanja.

Delavnice temeljnih postopkov oživljanja

NOVICa

Društvo AED je je za leto 2022 namenilo 1250,00 € za pomoč otrokom iz šibkejših socialnih okolij. V letošnjem letu bo znesek nakazan Centru za socialno delo Gorenjska, enoti Kranj. V primeru presežnih sredstev ima društvo AED namen s to prakso nadaljevati tudi v prihodnjih letih.

Kje nas lahko srečate

Pri srčnem zastoju so pomembni vsi temeljni postopki oživljanja!

Zaupajo nam številna podjetja in organizacije

PODPRITE NAŠE DELO!

SLEDITE NAM